Werken bij MRW Accountants & Adviseurs

Met circa 50 specialisten werken we iedere dag vol passie voor ondernemers uit Noord Nederland. Met real-time inzichten werken wij aan de dag van morgen. Naast de traditionele Accountancy-werkzaamheden bieden wij ook diensten aan als controller as a service en ICT-advies.

Wij geloven in het MKB als motor van de economie. In een snel digitaliserend landschap is en blijft er veel ruimte voor innovatief ondernemerschap. Wij helpen ondernemers deze ruimte te benutten. Daarbij hechten wij veel waarde aan onze kernwaarden: authentiek, oplossingsgericht, innovatief en betrokken.

Bij ons geen hokjes en strikte functie-scheidingen. Elke medewerker heeft de mogelijkheid om onze klanten te adviseren en door te groeien. Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers doen waar ze goed in zijn én waar ze energie van krijgen.

Locatie

Schansburg 8 8401SC Gorredijk Nederland
20-50 Medewerkers
3 Kantoren
1990 Oprichtingsjaar
Cases

Accountant en adviseur van de autobedrijven

Fusie Haaima Hylkema

MRW is al jarenlang accountant en adviseur van de autobedrijven . We hebben Haaima en Hylkema in het verleden begeleid bij het overnemen van bedrijven. Daarnaast hebben we Haaima en Hylkema begeleid bij de bedrijfsopvolging naar de huidige generatie eigenaren. Voor ons was het heel bijzonder en uitdagend toen wij werden gevraagd om hun fusieplannen te begeleiden. Dat we de fusie succesvol hebben kunnen afronden was een topprestatie!

De kracht van zacht

Groei Aquacombi
In de jaren 90 begonnen in de garage bij vader Gerrit en vervolgens uitgegroeid naar een van de snelst groeiende familiebedrijven van Nederland. Aquacell en ‘De kracht van zacht’ zijn in heel Nederland bekend. MRW is er vanaf de start bij betrokken. We hebben de groei begeleid en ook de verkoop aan Culligan, een van de grootste wereldspelers op het gebied van waterbehandeling.

Onderscheid te krijgen tussen de verschillende activiteiten

Efka BV is een fabrikant van Ledframe’s
Wij hebben gezamenlijk met onze opdrachtgever de structuur van de organisatie gesplitst in een Productiemaatschappij, Verkoop Nederland en Verkoop internationaal en een Holding om een duidelijk onderscheid te krijgen tussen de verschillende activiteiten en met name de verkoop en de productie. Bij deze splitsing hebben we bekeken hoe wij de onderlinge factuurstroom konden automatiseren, om op deze manier de administratieve druk door de splitsing zo laag mogelijk te houden door de inzet van slimme software. Daarnaast zijn de bezittingen zoveel mogelijk gecentreerd bij de nieuw Holding. Denk hierbij aan productiemachines en de handelsnaam in het kader van risicobeheersing.

De begeleiding richting de NPEX effectenbeurs

Speedbooks

MRW is vanaf de start betrokken geweest bij de onderneming Speedbooks, dé #1 business rapportagesoftware voor ondernemers, accountants- en administratiekantoren. Wij hebben de onderneming bijgestaan bij de oprichting en hebben naast het reguliere accountantswerk vele prachtige adviesopdrachten uit mogen voeren die hebben bijgedragen in de groei naar de huidige leading status van Speedbooks. Enkele mooie voorbeelden hiervan zijn het mede-ontwikkelen van het huidige businessmodel, de begeleiding richting de NPEX effectenbeurs en het bieden van ondersteuning met betrekking tot diverse andere activiteiten, zoals de innovatiebox. Daarnaast werken we zelf ook naar volle tevredenheid met de rapportagesoftware van Speedbooks, en zetten we dit dagelijks in voor real-time inzicht voor onze klanten. Hierdoor kunnen we nog beter pro-actief adviseren en ondersteunen.

onze kernwaarden

Paper svg Paper svg

Betrokken

Alle collega's kennen elkaar. Ook de directieleden en teamleiders staan met beide benen op de grond en werken dagelijks mee op de werkvloer. Bij MRW Accountants & Adviseurs is er sprake van een platte aansturing, zonder hokjes en functie-scheidingen.

Lamp svg Lamp svg

Flexibel

Onze medewerkers hoeven niet precies van 08.30 tot 17.00 op kantoor te zijn, je deelt zelf je tijden in. Wil je af en toe thuiswerken dan kan dat natuurlijk ook. Maandelijks bieden we stoelmassage behandelingen aan zodat je ook fysiek lekker in je vel blijft zitten.

Book svg Book svg

Gezelligheid

We hebben een personeelsvereniging waarmee we jaarlijks verschillende uitjes organiseren voor alle collega's én hun partners. Ook is er elk jaar een nieuwjaarsbijeenkomst, en enkele malen per jaar een in-company lezing met een gezellig diner vooraf. We doen aan kennissessies en al onze teams hebben een eigen budget voor teamuitjes.

Collega aan het woord

“Door het afwisselende werk en de goede sfeer op kantoor vliegen de werkdagen om. Je komt in een leuk team terecht. Iedereen is behulpzaam en zet zich in voor het bedrijf en de klanten, maar er is ook ruimte om samen te lachen!”

Ilse Jepkema

Assistent Accountant

Collega aan het woord

"Werken bij MRW is jezelf ontwikkelen en samenwerken aan projecten binnen de cirkel van plezier!"

Lia ten Have-Karsten

Fiscaal Jurist

Luister naar onze favoriete playlist