3 jaar Finance!

Werkgever

4 minuten

Waar we eerst begonnen onder de noemer Cooder Finance, hebben we sinds afgelopen zomer besloten verder te gaan als nieuw platform: Finture Careers. Wat er veranderd is? Eigenlijk helemaal niks – we zijn dezelfde service blijven geven alleen dan volledig gefocust op finance. Zo kunnen we onze klanten en kandidaten het best van dienst zijn.

Komende maand zijn we al officieel drie jaar actief op de finance markt. We vonden deze gelegenheid reden voor een terugblik op hoe het begon en waar we nu staan met het platform. Zo lees je over waar de naam Finture eigenlijk vandaan komt, wat er sindsdien veranderd is in de finance markt en wat ons toekomstbeeld is voorde komende drie jaar. Lees mee!

De start van Finture Careers

We vroegen medeoprichter Jelle naar de start van Finture.

Jelle: “Er was vraag vanuit onze eigen accountants of wij ze konden helpen in de zoektocht naar nieuw talent. Toen dit gelukt was, hebben we de stap gezet om Finture Careers op te richten! De naam ‘Finture Careers’ is een combinatie van de woorden ‘finance’ en ‘future.’ Als experts in de finance markt hebben we als missie om de toekomstambities van kandidaten te matchen aan die van onze partners. We willen mensen en bedrijven laten groeien en focussen daarbij op het grotere plaatje voor de toekomst, vandaar dat we dit ook in onze naam wilden meenemen.”


Veranderingen in de finance markt – toen en nu

Sindsdien is er natuurlijk wel het één en ander veranderd in de markt. Lees hier wat oud-Consultant Ilias erover te vertellen heeft, die werkte voor Finture toen het nog onder de noemer Cooder Finance actief was.

Ilias: “2020 was het jaar waarin ik mijn carrière begon bij, toen nog, Cooder Finance. Dit was een rare tijd waarin we midden in een pandemie zaten en mensen niet perse als hoofdprioriteit hadden om van baan te switchen. Wij hielden ons toen voornamelijk bezig met de bemiddeling van accountants. Ik merkte dat de ‘war on talent’ enorm was en de vraag naar studenten en afgestudeerde accountants ook. Het aantal beschikbare accountants was daarentegen laag. Het was opvallend dat voornamelijk grotere kantoren er alles aan deden om die talenten voor zich te winnen.

Naarmate ik langer werkzaam was, viel het op dat organisaties en onze partners steeds meer naar de invulling van een rol gingen kijken op basis van de behoeften van een kandidaat. Functies op maat, dus. Mensen moeten doen wat ze leuk vinden, zodat ze vol energie aan het werk kunnen.

Door de pandemie werd er meer thuis gewerkt en werd er minder gereisd. Dit veranderde de finance markt enorm, gezien het een business is waarin reizen en fysiek contact met de klant de norm was. Toen de maatregelen minder werden en er weer meer beweging in de markt kwam, ontstond er een nieuw ‘3/2-principe’ waarin werknemers drie dagen op kantoor konden werken en twee thuis.

Al met al is de finance markt er één die goed in beweging is en waarin werknemers een overstap maken vanuit de juiste intrinsieke motivatie (kantoor, reistijd, etc). Niet alleen het salaris is dus doorslaggevend meer, maar toch valt er nog flink te concurreren met de vele Controller posities die keer op keer vrijkomen.”


Wat doet Finture Careers?

Finture Careers is een jobplatform waarop we finance professionals linken met bedrijven (onze klanten) uit de markt. Wij zijn de tegenreactie op de huidige recruitmentmarkt, die toen ook aan de nodige verbetering toe was volgens ons. We voelden dat de kern van het vak vergeten werd, namelijk: mensen leuk werk bezorgen.

Tijdens onze processen hebben we persoonlijke aandacht voor elke kandidaat en klant, werken we transparant, communiceren we to the point en vlot en zijn we specialist in het vak. Ruim 80% van onze klanten zijn al bij ons aangesloten sinds het begin 3 jaar geleden.

Je krijgt een persoonlijk aangewezen Consultant die voor jou klaarstaat en je verbindt met toffe bedrijven. Je bent dus geen nummertje en het draait echt om jouw ontwikkeling en groei. De ideale baan bestaat, ook voor jou! We geloven erin dat we die samen kunnen vinden.

Daarom werken we vanuit een heldere basis om de gewenste stappen te maken. Je komt tijdens onze samenwerking én achteraf nooit voor verrassingen te staan. We communiceren zonder filter, maar wanneer het aankomt op matchmaking passen we juist wél een filter toe zodat we enkel het beste overhouden.


Missie en visie

Elke dag zetten we ons weer in vanuit één duidelijke missie en visie. Deze zijn als volgt:

Missie
Door service op maat, een hoge (klant)tevredenheid als doel en ondernemerschap als mentaliteit, zijn we in staat om groeidoelen te ontdekken en zowel bedrijven als mensen sneller te laten groeien door ze de juiste stap in hun carrière te laten zetten.

Visie
Over 10 jaar zijn we onmisbaar voor de groei van elk bedrijf! Waarom? Bij Finture Careers draait het om jou. Onnodig lange processen en snelle praatjes kun je bij ons dus niet verwachten.Samenwerken met Finture Careers

Hoe is het om met ons samen te werken? Onze klant Ton Smit van het bedrijf Tax Consultant International werkt al vanaf het begin met ons samen en heeft nog altijd vacatures bij Finture. Niemand die hier beter iets over kan vertellen dan hij, dus!

Ton: “Wij kozen voor Finture (toen nog Cooder Finance) omdat wij een manier zochten om potentiële werknemers via social media te benaderen. Finture biedt dit aan tegen een concurrerende prijs, met een goede balans tussen een vaste vergoeding en een variabele succes fee. Ook de werkwijze spreekt ons aan, met name vanwege het volgende:

  • De interesse in ons bedrijf en het profiel van onze zoekopdrachten;

  • Een goede focus en doelgerichtheid in het zoeken;

  • De teambenadering;

  • Snelle opvolging en prettige, informele omgang met verschillende leden van het team.

Tenslotte wil ik nog zeggen dat ik me altijd goed behandeld voel en de service van Finture soms zelfs bijna ervaar als een “royal treatment”!


Waar staat Finture Careers over drie jaar?

We vroegen aan Thijs, Senior Business Consultant van Finture Careers, waar hij het platform ziet staan over drie jaar. Daar zei hij het volgende op:

“De komende drie jaar houden wij de succesvolle langetermijnsamenwerkingen in stand en blijven we samen met onze klanten successen behalen. Daarnaast hebben we de ambitie om te groeien met nieuwe Consultants en willen we nieuwe markten bestormen. We willen uiteindelijk voor elke financial de juiste match in onze partner-portefeuille hebben!”

Ben je op zoek naar een baan in finance of naar de juiste finance professionals? Schroom niet om contact op te nemen. Op naar het volgende jubileum! Groei je met ons mee?


Finture Careers. Investeer in jezelf.
Andere blogs

Financiële stereotypen: Hoe ze de diversiteit en innovatie in de sector beïnvloeden en wat je ertegen kunt doen als werkgever

19 september 2023

Effectieve interviewtechnieken voor het aannemen van financiële professionals

04 augustus 2023

Wervingstrends in de financiële industrie: wat werkgevers moeten weten 

07 juli 2023