Hoe ziet een Employer Branding draaidag eruit?

Werkgever

4 min

Moeite met het bepalen van je employer brand? Of überhaupt niet weten waar je moet beginnen? Snappen we, een sterk werkgeversmerk staat er niet zomaar. Goed nieuws: niet alleen kunnen wij nieuw personeel voor je regelen, ook je employer brand kunnen wij maximaal opkrikken. Lees in deze blog welke stappen we samen nemen bij afname van ons Employer Branding pakket!

Waarom employer branding?

De arbeidsmarkt is krap, wat de strijd om het beste talent alleen maar groter maakt. Wat er gebeurt? Bedrijven die allemaal uniek willen zijn en willen opvallen.

Zo gek is dit niet, want het is de realiteit. Je moet opvallen wil je personeel aantrekken dat bij je bedrijf past. Daar wringt de schoen, want veel bedrijven lijken vaak op elkaar. Helemaal wanneer zij in dezelfde sector zitten. De sleutel tot succes: creëer gevoel bij je bedrijf – maak je uitingen persoonlijk. Dan onderscheid je je pas écht.


Wat biedt ons Employer Branding pakket?

Gelukkig hoef je dit dus niet zelf op te lossen. Na afname van ons Employer Branding pakket nemen wij contact met je op en gaan we kennismaken. We gaan je vragen stellen om erachter te komen wat jouw bedrijf uniek maakt en waarom het zo tof is om bij jullie werkzaam te zijn.

Wat zijn jullie USP's?

Eerst gaan we samen op zoek naar jullie USP's (Unique Selling Points): wat maakt jouw bedrijf uniek en wat wil je uitlichten vanuit het bedrijf? Dit is een tweezijdig gesprek waarin we, naast de toffe dingen binnen het bedrijf, (zoals unieke secundaire arbeidsvoorwaarden, karaktereigenschappen en (door)groeitrajecten) ook jullie missie, visie en kernwaarden bespreken. Dit doen we, omdat we zo misschien op kenmerken terechtkomen waar jullie zelf niet snel aan zouden denken en die wél waardevol zijn om uit te lichten. We gaan dus diep graven en zullen ook vragen stellen over je medewerkers: wat maakt dat mensen lang bij je bedrijf willen werken en hoe wordt er onderling over het bedrijf gesproken? Maar ook: wat zijn redenen dat mensen weg zijn gegaan? Noem het een deep-dive in jullie bedrijfscultuur. Alleen op die manier kunnen we écht goed weten wat jullie werkgeversmerk is en hoe we dit gaan neerzetten.

Welke locaties gebruiken we?

We bespreken welke locaties er goed passen bij jullie verhaal en die we kunnen gebruiken voor de employer branding video. Hebben jullie binnenkort een evenement of bijvoorbeeld een workshop? Dat zijn ook dingen die we eventueel mee kunnen nemen. We kijken meteen naar geschikte data voor de draaidag en stemmen dit samen af.

Kernpunten van je bedrijf

Vanuit dit gesprek stellen wij kernpunten van het bedrijf op, of beter gezegd: ‘welke punten gaan we highlighten in de branding video?’ Jij ontvangt vervolgens een overzicht hiervan.

Wanneer je akkoord bent hiermee, vragen we je om medewerkers te selecteren (1-4) die affiniteit hebben met de onderwerpen die we hebben opgesteld. Wordt er bijvoorbeeld uitgelicht dat je (door)groeitrajecten hebt? Kies dan iemand die dit heeft doorlopen.

Interviewvragen

Met de functie, het verhaal en ervaring van de medewerkers in het achterhoofd stellen we vervolgens interviewvragen op die zij invullen. Vanuit deze vragen stellen we een script op en sturen deze naar je op, om je feedback vervolgens te verwerken en op één lijn te liggen met wat er precies wordt verteld. Ook is dit het moment waarop we vaststellen wanneer we gaan filmen en we de laatste afspraken kortsluiten. Als dit gedaan is, maken wij een draaiboek.

Het draaiboek

Laatste feedback op het script verwerkt? Tijd om een draaiboek te maken. Het draaiboek is zowel een houvast voor ons, als voor jou. Hier staat alles in, zoals informatie over het bedrijf, contactpersonen, locaties, materiaallijst, de weersverwachting en een callsheet (met daarin op de minuut nauwkeurig de planning: hoe laat we wat schieten, wie daarvoor aanwezig moet zijn en op welke locatie). Ook het script is hierin te vinden.

Quitclaims

Alles compleet? We sturen het draaiboek naar je terug, inclusief quitclaims. We vragen of je nog aanvullingen hebt op het draaiboek, of dingen ziet die niet kloppen. En of je van tevoren de quitclaims wil tekenen. Deze formulieren geven ons toestemming om het materiaal te gebruiken dat we schieten die dag.

Oefenen

Ten slotte vragen we aan je gekozen medewerkers om het script uit hun hoofd te leren. Door te oefenen voelt het natuurlijker om voor de camera te staan op de draaidag. Hoe beter zij het kennen, hoe beter het gaat.


De draaidag

Tijd voor de draaidag! We spreken een tijd af waarop we allemaal aanwezig zijn, wat meestal 's ochtends is voor wat meer speling. In 45 minuten zetten we onze apparatuur op, om vervolgens te beginnen met de interviews. Gedurende de dag doorlopen we het draaiboek. Naast interviews hebben we ook B-roll nodig (dit zijn beelden die over de interviews heen worden gelegd, zodat de kijker écht goed de sfeer van het bedrijf meekrijgt). Deze staan uiteraard verwerkt in het draaiboek, maar we staan altijd open voor spontane ideeën.

Video en foto's

Naast een video worden er ook foto's geschoten gedurende de hele dag. Zo heb jij, naast een mooie video, ook aanvullend beeldmateriaal (ong. 25-50 stuks) om te gebruiken op welke manier jij dat wilt. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken voor social media, op je website of voor promotionele materialen.

Wie komen er precies mee vanuit The Next Label?

We komen met twee man. Dat zijn onze designer en Employer Branding-expert Merle en een videograaf, genaamd Bob. Zo nu en dan komt er iemand mee voor extra regie of nemen we de Consultant mee waarmee je samenwerkt.


Wat doen we ná de draaidag?

Na de dag te hebben afgesloten, gaan wij achter de schermen verder. De video en foto's worden geëdit; intern doen we gemiddeld één tot twee feedback rondes op de video. Daarna mag jij ook nog je feedback geven.

Vacatures en bedrijfspagina

Ook word je gevraagd om input voor je vacatures en bedrijfspagina op onze website. Denk hierbij aan projecten waar je het meest trots op bent en/of quotes van medewerkers. Zo ronden we het geheel mooi af en geven we een volledig beeld van jouw bedrijf en jou als werkgever. We checken ook nog of jouw vacatures op onze site volledig zijn en of de bedrijfspagina correct is.

Make-over

Als we alle informatie hebben verzameld, krijgen je vacatures en je bedrijfspagina een make-over. We lichten je bedrijf uit op onze website, plaatsen de video en foto's en zetten alle geüpdatete informatie online.

Resultaat? Je bedrijfspagina's zijn om door een ringetje te halen en staan trots uitgelicht. Het is in één oogopslag duidelijk wie jullie zijn - het beeld van je bedrijf is volledig en professioneel. Tijd om nieuwe medewerkers aan te werven! Als werkzoekenden al interesse hadden in je bedrijf, dan zal die laatste stap om daadwerkelijk te gaan solliciteren nu echt worden genomen.

Ben je geïnteresseerd in ons Employer Branding pakket? Bekijk het pakket hier en/of neem hier vrijblijvend contact op!

Andere blogs

Financiële stereotypen: Hoe ze de diversiteit en innovatie in de sector beïnvloeden en wat je ertegen kunt doen als werkgever

19 september 2023

Effectieve interviewtechnieken voor het aannemen van financiële professionals

04 augustus 2023

Wervingstrends in de financiële industrie: wat werkgevers moeten weten 

07 juli 2023