Vooroordelen over recruitment (en waarom ze niet kloppen!)

Werkgever

2 min

Waar denk jij aan als je een recruiter voor je ziet? Een glad type dat zich voornamelijk richt op omzet draaien en kwantiteit verkiest boven kwaliteit – of niet? Tegenwoordig bestaan er nog vele misvattingen over recruitment. Het idee dat elke recruitmentorganisatie op deze manier te werk gaat, is alleen niet waar. Bij ons staat het doorbreken van dit stigma voorop, wat we bereiken door trouw te blijven aan onze eigen waarden en normen. In deze blog lees je welke vooroordelen er bestaan en wat wij anders doen.

“Recruiters luisteren niet goed naar de specifieke behoeften en eisen van een bedrijf”

Bij veel recruitmentorganisaties zijn recruiters hier niet goed genoeg over geïnformeerd. Niet omdat ze die informatie niet krijgen, maar omdat er niet écht geluisterd wordt. Goede recruiters zijn van alle ins-en-outs op de hoogte en hebben een heldere kennis van de functie-eisen en bedrijfsbehoeften.

Daar kun je ook vanuit gaan in een samenwerking met Finture. Onze Business Consultants investeren veel tijd in het leren kennen van je organisatie en de functie waarvoor ze werven. Ze willen begrijpen welke vaardigheden en kwalificaties noodzakelijk zijn en hoe de nieuwe kandidaat in het team zal passen.

“Recruiters plaatsen kwantiteit boven kwaliteit”

Als werkgever is het niet gek dat je dit vooroordeel misschien wel hebt. Recruiters verdienen hun geld door zoveel mogelijk deals te sluiten en kunnen daardoor soms het echte doel van recruitment verliezen: het bezorgen van waardevolle en gelukkige matches. De keuze voor kwantiteit boven kwaliteit, is eenmaal makkelijker en sneller gemaakt.

Bij ons is kwaliteit één van de belangrijkste doelen om succes te bereiken. Jouw aangewezen Business Consultant wil de beste kandidaten voor je vinden, die passen bij de specifieke behoeften van je bedrijf. Je zal in ons proces dus geen lukrake kandidaten voorgeschoteld krijgen. Door de ervaring en expertise van de Business Consultant, is hij of zij in staat om goed gekwalificeerde kandidaten te verzamelen.

“Recruiters hebben geen interesse in het bouwen van langetermijnrelaties”

Dit vooroordeel sluit aan bij het bovenstaande. Want snel willen plaatsen, betekent ook dat er geen ruimte is voor een fijne langetermijnsamenwerking.

De Business Consultants bij Finture Careers zijn juist gericht op het opbouwen van langetermijnsamenwerkingen met klanten. Zij beseffen zich goed dat wederzijds vertrouwen de sleutel tot succes is. Alleen als er daar sprake van is, kunnen zij de best mogelijke kandidaten aanleveren. Daarom hechten we daar heel veel waarde aan.

“Recruiters zijn te duur”

Je kan van mening zijn dat recruiters te duur zijn en dat het inhuren van een recruiter niet de moeite waard is, in verhouding tot de uiteindelijke resultaten. En ja, er hangt inderdaad een prijskaartje aan de service van een recruitmentorganisatie.

Hoewel het inhuren van een recruiter kosten met zich meebrengt, is het vaak wel de investering waard. Wanneer de recruiter erin slaagt om de juiste kandidaat voor de functie te vinden, overtreffen de voordelen de kosten. Denk bijvoorbeeld aan een vermindering van de wervings- en trainingskosten, de toename van de productiviteit en een verbeterde werksfeer.

“Recruiters zijn onbetrouwbaar"

Het overkoepelende vooroordeel waar al het bovenstaande op berust: recruiters kun je niet vertrouwen. Als werkgever kun je vermoeden dat een recruiter niet betrouwbaar is en dat ze ongeschikte kandidaten kunnen aanbieden of niet voldoen aan afspraken en verwachtingen.

Belangrijk om te weten: onze Business Consultants hebben er juist belang bij om geschikte kandidaten te vinden en een vertrouwensband met jou op te bouwen, omdat hun toekomstige zaken daar ook afhankelijk van zijn. Bovendien doen zij achtergrondchecks en referentiecontroles om de kwaliteit en betrouwbaarheid van kandidaten te verifiëren vóórdat ze aan jou worden voorgesteld.

Heb je interesse in meer informatie en zou je eens vrijblijvend willen bespreken wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan contact op!

Andere blogs

Financiële stereotypen: Hoe ze de diversiteit en innovatie in de sector beïnvloeden en wat je ertegen kunt doen als werkgever

19 september 2023

Effectieve interviewtechnieken voor het aannemen van financiële professionals

04 augustus 2023

Wervingstrends in de financiële industrie: wat werkgevers moeten weten 

07 juli 2023