5 tips om een stabiele werkgever te vinden!

Kandidaat

2 min

Als financieel professional wil je een carrière opbouwen waarin je kunt werken aan uitdagende en interessante projecten. Eentje waarop je trots kunt zijn. Hierbij is het van belang ervoor te zorgen dat je werkgever een stabiele toekomst biedt en jou niet onverwachts met risico's confronteert die je carrière in gevaar brengen.

In deze blog zetten we uiteen waarom het zo cruciaal is om zekerheid te hebben op dit gebied en geven we tips voor het vinden van een stabiele werkgever. Of je nu aan het begin van je carrière staat of al geruime tijd werkzaam bent in de financiële sector, deze blog biedt waardevolle informatie om de juiste keuzes te maken.

Waarom is zekerheid cruciaal bij een werkgever?

Het opbouwen van je carrière kost tijd en moeite, dus is het niet de bedoeling dat die inspanningen voor niets geweest zijn als je werkgever bijvoorbeeld failliet gaat of noodgedwongen moet reorganiseren. Werken voor een werkgever die je stabiliteit biedt zorgt voor gemoedsrust en kan helpen om je focus te behouden op je werk. En dat doe je liever zonder stress dan onder druk.

Welke soorten werkgevers bieden zekerheid?

Je snapt het belang ervan, maar waar kun je dan het beste werken? Financiële professionals kunnen stabiliteit vinden in verschillende soorten bedrijven, afhankelijk van je expertise en voorkeuren. Over het algemeen bieden gevestigde en goed presterende bedrijven in de financiële sector, zoals banken, verzekeringsmaatschappijen en grote beursgenoteerde ondernemingen, vaak meer stabiliteit dan start-ups of bedrijven die nog niet gevestigd zijn in de sector.

Daarnaast kan het werken voor overheidsinstellingen, zoals ministeries of lokale overheden, ook een bron van stabiliteit zijn. Deze organisaties hebben vaak een stabiele werkomgeving en doorgaans minder te maken met risico's en onzekerheden.

Ten slotte kan een financieel professional ervoor kiezen om te werken voor een adviesbureau, accounting- of consultancy kantoor. Deze bedrijven bieden vaak een breed scala aan financiële diensten aan klanten, waardoor er een gevarieerde klantenbasis is die kan helpen om de werkgelegenheid stabiel te houden. Bovendien hebben ze vaak meerdere vestigingen en kunnen ze internationaal opereren, wat de werkzekerheid verder kan vergroten.

Tips voor het vinden van een stabiele werkgever

Doe onderzoek naar bedrijven die je niet alleen interessant vindt, maar die ook stevig in hun fundament staan. Het komt wel eens voor dat zaken in vacatures overdreven worden, waardoor bedrijven aantrekkelijker lijken dan ze daadwerkelijk zijn. Door gebruik te maken van de volgende tips kun je zelf bepalen of deze uitspraken kloppen:

Tip 1

Bekijk de financiële geschiedenis, groeistrategie en het klantenbestand van het bedrijf waar je wil solliciteren. Probeer ook te achterhalen wat voormalige werknemers zeggen over hun ervaring bij het bedrijf.

Tip 2

Als je eenmaal op gesprek gaat, vraag dan naar de financiële gezondheid van het bedrijf en de strategie voor groei en stabiliteit. Zo kun je beter inschatten of het bedrijf in staat is om zekerheid te geven over jouw werkplek.

Tip 3

Als er veel personeelsverloop is, kan dit een teken zijn van onstabiele werkomstandigheden. Vraag tijdens je sollicitatiegesprek of er veel werknemers het bedrijf hebben verlaten en waarom.

Tip 4

Uiteraard check je de arbeidsvoorwaarden, zoals salaris, vakantiedagen en pensioenregelingen. Een goed salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn een teken van een fijne werkgever en goede bedrijfscultuur.

Tip 5

Over dat laatste gesproken: stel vragen over de bedrijfscultuur. Dit kan ook veel zeggen over de stabiliteit van de werkgever, omdat het laat zien hoe er met werknemers wordt omgegaan. Vraag hier dus ook zeker naar.

Het is dus belangrijk om op zoek te gaan naar een werkgever die zekerheid biedt. Wij kunnen je in contact brengen met die werkgevers. Niet alleen heb je bij Finture Careers de keuze uit bedrijven die interessant zijn, maar die ook geschikt zijn om je carrière te laten bloeien. Neem je vrijblijvend contact met ons op?

Andere blogs

6 praktische tips om als werknemer uit de geldzorgen te blijven

01 september 2023

Financiën in de popcultuur: 5 belangrijke geldlessen uit films en tv-shows

18 augustus 2023

5 tips voor een succesvol sollicitatiegesprek in de finance industrie: Hoe je jezelf het beste kunt presenteren

21 juli 2023