Ervaringen van werkzoekenden met onze sollicitatieprocessen

Kandidaat

2 min

We hebben er waarschijnlijk allemaal wel eens mee te maken gehad: solliciteren. Of je nu net afgestudeerd bent of gewoon een baan wil die beter bij je past, sollicitatieprocessen kunnen soms best stressvol zijn. Daarom delen we in deze blog de ervaringen van onze Business Consultants Daan en Jesse en van werkzoekenden die onder hun begeleiding hebben gesolliciteerd bij onze klanten. Of je nou gaat solliciteren of nog oriënterende bent; na het lezen van deze blog weet jij precies wat je kan verwachten van een proces bij Finture Careers.

Daan en Jesse, vertel... wie hebben jullie begeleidt en waar was dit?

Jesse: “Deze kandidaat werkte al een aardige tijd bij een administratiekantoor (12 jaar). Vanwege zijn reistijd en een verhuizing van het kantoor moest hij noodgedwongen weg. Toen hebben we hem benaderd en opgebeld, zo kwamen we vrij snel bij onze klant Worrel & Jetten terecht. Omdat hij zo lang bij zijn vorige werkgever gezeten had, vond hij het lastig om een andere verbintenis aan te gaan. Dat begreep ik heel goed, dus gaf ik hem de benadering die hij nodig had. Niets pushen, hem echt de keuze laten maken. Zo kwamen we samen op een besluit waar beide partijen tevreden mee waren.”

Daan: “Deze kandidaat werkte ergens waar het kantoor werd overgenomen. Helaas zat zij daardoor minder goed op haar plek. Ze wist goed wat ze wilde en was daarin specifiek, dus hebben we samen goed gekeken naar wat ze dan precies wilde en waar dat past. Ze ging op drie gesprekken, waarvan er twee klikten. Eéntje daarvan was accountantskantoor De Ruiter, waar ze nu werkt.”

Hoe verliepen deze processen verder?

Daan: “We onderhielden laagdrempelig contact om echt een band op te bouwen. We spraken elkaar dus 's avonds, 's ochtends en soms zelfs in het weekend. Ze had daarnaast verder geen contact met andere recruiters, wat ons vertrouwen over en weer versterkte en zorgde voor een hogere slagingskans. Ik was daardoor ook van alles op de hoogte.”

Jesse: “Het proces leek heel erg op hoe een ‘normaal’ proces verloopt. De kandidaat waardeerde mijn rustige benadering en de manier waarop ik handelde. We voerden gewoon de reguliere stappen uit. Ondanks dat hij goed over zijn keuze wilde nadenken, had ik door dat hij de stap wel wilde maken. Hij vond het fijn dat ik goed naar hem geluisterd had en meeging in zijn schema; ik belde hem alleen op tijden die hij aangegeven had.”

Wij staan voor een transparant en eerlijk proces. Hoe hebben jullie kandidaten dit ervaren?

Jesse: “We willen natuurlijk een bepaalde snelheid terwijl we ook heel objectief zijn. Daarom pushen we een kandidaat nooit om een bepaalde keuze te maken; die keuze laten we echt aan hem of haar over uiteindelijk. Onze kandidaten voelden dat ook. Omdat we nauw contact onderhouden en aandachtig luisteren, zijn we als het ware meer een ‘buddy’ voor ze dan iemand die snel een deal wil sluiten. Dat laatste past sowieso niet bij onze stijl. Door dat aandachtige luisteren kan ik mijn kandidaat ook blijven herinneren aan de wensen die hij of zij uitsprak in het eerste gesprek. Ik vertel hem of haar dan altijd dat het belangrijk is om bij jezelf te blijven.”

Daan citeert een review van een kandidaat over hem: “Het contact was goed en duidelijk. Zeker een aanrader!”

Je hebt nu een beter beeld van hoe ons proces verloopt. Spreekt onze werkwijze je aan en ben jij op zoek naar een toffe baan in finance? Dan kan je altijd vrijblijvend contact opnemen voor aanvullende informatie of om je mogelijkheden te bespreken met één van onze Business Consultants. Klik hier om contact op te nemen!

Andere blogs

6 praktische tips om als werknemer uit de geldzorgen te blijven

01 september 2023

Financiën in de popcultuur: 5 belangrijke geldlessen uit films en tv-shows

18 augustus 2023

5 tips voor een succesvol sollicitatiegesprek in de finance industrie: Hoe je jezelf het beste kunt presenteren

21 juli 2023