Wat verdien je als finance specialist?

Kandidaat

2 minuten leestijd

Als je op zoek bent naar een nieuwe baan, kom je meteen voor een hoop keuzes te staan. In welke sector wil je werken, bij welk bedrijf en in wat voor soort rol? Je gaat steeds een stapje verder en komt erachter wat je wil. Vervolgens ga je met recruiter in gesprek die in een kwalificatiegesprek verder achterhalen wat je wensen en ambities zijn.

In deze blog, scroll direct naar

Finture Careers schiet je te hulp!

Wat wij in zo’n gesprek vaak horen van kandidaten, is dat ze goed weten wat ze zoeken in een nieuwe baan, maar soms moeite hebben met het prijskaartje wat daarbij komt kijken. Terwijl dit onderwerp juist heel belangrijk is tijdens het solliciteren! Voordat je op gesprek gaat bij een bedrijf moet er namelijk een salarisindicatie gegeven worden.Dit wordt niet gedaan om je uit de tent te lokken, maar vooral om teleurstellingen achteraf te voorkomen. Als jouw salariswens en wat het bedrijf kan bieden te ver uit elkaar liggen, wil je dat het liefste zo snel mogelijk weten. Goed, er wordt dus altijd gevraagd naar een salarisindicatie. Wat ga je zeggen? Je wil natuurlijk een zo goed mogelijk salaris, maar jezelf niet uit de markt prijzen. Wat zijn tegenwoordig eigenlijk normale salarissen?

Finture Careers schiet je te hulp!

Voor een aantal finance functies die momenteel veel gezocht worden, hebben we gekeken naar gangbare bruto maandsalarissen. Hierbij hebben we ervoor gekozen om te kijken naar startsalarissen en naar gemiddelde salarissen na zo’n 2-3 jaar ervaring in de functie. We merken dat salarissen daarna te ver uiteenlopen door verschillen in profiel, bedrijf, branche etc.

Ook bij de bedragen hieronder is het belangrijk om bepaalde factoren mee te nemen als je wil kijken naar wat op jou van toepassing is. Zo liggen salarissen in de randstad bijvoorbeeld vaak wat hoger dan daarbuiten. Ook speelt opleidingsniveau een grote rol, bijvoorbeeld tussen een hbo of universitaire opleiding.

We zien ook vaak bij finance functies dat er opleidingen worden gevolgd naast het werken. Tijdens deze opleiding zal je logischerwijs minder verdienen dan wanneer je de opleiding hebt afgerond. Het allerbelangrijkste blijft natuurlijk je eigen ervaring! Heb je eerdere relevante werk- of stage-ervaring? Bij welke bedrijven heb je eerder gewerkt, en wat is je huidige salaris?

Onderstaande cijfers zijn gebaseerd op vacatures op onze website, aangevuld met de expertise van onze consultants. Dit zijn dus salarissen die we daadwerkelijk zien terugkomen in contractaanbiedingen en waarvoor mensen uiteindelijk aan de slag gaan. We hebben gekeken naar bruto maandsalarissen, en eventuele bonussen en lease budget zijn niet meegenomen.

Indicatie salarissen in de finance sector

Wat verdien je als Assistent accountant?
Bij deze functie is er een groot verschil in salaris tussen mensen die een opleiding volgen naast hun werk, en mensen die een opleiding al hebben afgerond.

  • Starter: €1.700 - €2.000 bruto per maand
  • 2-3 jaar: €2.200 - €2.500 bruto per maand

Wat verdien je als Accountant?
Het gaat hierbij om een volledig afgestudeerde accountant. Hierbij scheelt het verschil tussen AA en RA een grote rol als het gaat om salaris.

  • Starter: €3.500 - €4.000 bruto per maand
  • 2-3 jaar ervaring: €4.000 - €6.000 bruto per maand

Wat verdien je als Controller?

  • Starter: €2.500 - € 2.800 bruto per maand
  • 2-3 jaar: € 2.800 - €3.300 bruto per maand

Wat verdien je met Financiële administratie?

  • Starter: €1.700 bruto per maand
  • 2-3 jaar: €2.200 - €2.600 bruto per maand


We hopen dat deze salarisindicaties je verder op weg helpen! Wil je advies op maat en ben je benieuwd welke salarissen bij jouw profiel passen? Onze consultants staan voor je klaar! Neem contact met ons op via ons contactformulier of geef ons eens een belletje op 020 262 3250 020 262 3250 ! Ook raden we je aan om alvast een kijkje te nemen bij de huidige openstaande vacatures!

Andere blogs

6 praktische tips om als werknemer uit de geldzorgen te blijven

01 september 2023

Financiën in de popcultuur: 5 belangrijke geldlessen uit films en tv-shows

18 augustus 2023

5 tips voor een succesvol sollicitatiegesprek in de finance industrie: Hoe je jezelf het beste kunt presenteren

21 juli 2023